Как да изберете подходящите за вас домашни фитнес уреди?

В забързаното ни и натоварено ежедневие става все по-трудно да поддържаме форма, защото често вече не намираме достатъчно време да посещаваме спортните зали. Това е и причината много хора да прибягват до закупуването на свои собствени домашни фитнес уреди, за да могат да тренират тогава, когато им е удобно. Първоначално това изисква някаква инвестиция, която обаче скоро се изплаща, тъй като вече няма да се налага да харчим за посещения до близкия фитнес.

Преди обаче да хукнете да купувате безразборно, отделете малко време да помислите какви упражнения искате да правите, за да може да се снабдите с подходящите за тази цел фитнес уреди за дома.

 

Домашни фитнес уреди според свободното пространство в дома ви

Ако у вас разполагате с достатъчно свободно пространство, имате много възможности. Когато обаче то е ограничено, ключът е да изберете тренировки, които не се нуждаят от много място. Класическите упражнения като лицеви опори, коремни преси и клекове не изискват много пространство и все пак дават резултати. За кардио у дома опитайте скачане на въже. Това е чудесен начин за изпомпване на кръвта и също не се нуждаете от много място. 

Хубаво е пространството, което отделяте за фитнес, да не е в средата на хола ви. Защото така постоянно ще бъдете прекъсвани и това ще отнема от концентрацията ви за основната цел, която сте си поставили. Ако близо до вас има голямо огледало, би било отлично, защото така ще можете да видите по-добре как се справяте с упражненията. Не е случайно, че в големите фитнес зали е пълно с огледала.

След като вече сте определили мястото, е време да изберете подходящите домашни фитнес уреди. Сред най-предпочитаните са бягащата пътека и кростренажорът, стига да имате къде да ги сложите, за да не пречат след това. Добре е да изберете такива, които знаете, че ще използвате редовно, а няма просто да ги оставите да събират прах. 

Друга често срещана грешка, която хората правят, когато за първи път оборудват своите фитнеси у дома, е да забравят да включат по-малки консумативи за тренировките си като тежести за ръце и крака, гирички, постелка за йога и други. Въпреки че наличието на по-голямо оборудване може да накара тези по-малки артикули да изглеждат ненужни, те ще ви помогнат да разнообразите тренировките, да ги направите по-прецизни и да не се натоварвате прекалено много, когато сте уморени. 

Домашен фитнес според бюджета

Всичко зависи и от бюджета, с който разполагате. Може в началото да се снабдите само с най-основното, което ви е необходимо, а след това постепенно да прибавяте ново оборудване. Най-важното обаче е то да бъде качествено, защото в противен случай рискувате след време да похарчите повече за ремонт.

Екипировката също е от значение, колкото и фитнес уредите за дома. Когато сте в подходящото спортно облекло, ще се чувствате по-комфортно, докато тренирате, отколкото в стария ви раздърпан пуловер например. Облечете се така, сякаш отивате към залата, защото това ще ви помогне да се настроите на тренировъчен режим.

Освен всички предимства, които има в това да се снабдите с домашни фитнес уреди, времената, в които живеем, го направиха и по-безопасно. Въпреки че в повечето спортни зали, постоянно се дезинфекцира заради пандемията, в уюта на собствения ви дом няма постоянно да мислите дали спазвате нужното разстояние от околните. Ако пък ви е скучно да тренирате сами вкъщи, включете в заниманието и още някой от семейството,  като така ще се мотивирате взаимно.

Facebook Comments

Written By

playme